16:00

Mjölby AI FF

Referat: Karlslunds IF FK - Mjölby AI FF

Och nu firar vi (lite försenad) midsommar i Pontiac Silverdoom”!
Ja, hade Arne Hegerfors kommenterat dagens match mellan Karlslunds IF FK och Mjölby AI FF, och dessutom haft sina sympatier hos de förstnämnda, så hade nog dessa klassiska ord, 27 år gamla ungefär, kunna ha sagts under matchens gång! Vi bortser från de uppenbara felen, att det är två dagar efter midsommar, att det var på Karlslund Arena, och att det inte var Sverige-Ryssland i VM 1994 med slutresultatet 3-1, utan det var Karlslund-Mjölby i Division 2 Södra Svealand 2021 med slutresultatet 4-1! Stor matchhjälte för dagen är Jonathan Lundberg som slår till med ett äkta hattrick i den första halvleken!

Vi tar det från början. Karlslund ställer upp med följande manskap:
Rasmus Forsell
Carl Ekstrand Hamrén (ut ’46) – Helmer Andersson – Konrad Gustafsson
Oliver Kåhed (ut ’85), – Pontus Hatula – Dennis Koss – Christopher Alp (ut ’69)
Christer Lipovac (ut ’18) – Linus Lamu (ut ’85) – Jonathan Lundberg

Avbytare:
Oscar Franck, Edvin Tellgren (in ’46), Sherwan Baderkhan (in ’69), Abdi Sabriye (in '85), Filip Höijer (in ’18), Malïk Mokédé (in ’85)

Kom du fem minuter sent till denna match? Tråkigt för dig i sådana fall, för efter fem minuter har Karlslunds IF FK redan gått upp till en 2-0-ledning! 1-0 kommer i tredje minuten efter en blixtrande omställning med Oliver Kåhed på sin högerkant. Kåhed slår in ett hårt och lågt inlägg som Jonathan Lundberg trycker in från nära håll. Twitterredaktionen hinner knappt skriva klart inlägget innan 2-0 kommer. Christer Lipovac spelar bollen vidare till Linus Lamu som i sin tur serverar samme Lundberg som sätter tvåan. Firma L-L-L har gjort det igen.

Tyvärr skadar sig Lipovac redan i den 18:e minuten, en befarad lårskada. In kommer Filip Höijer.

Utöver målen är det ett litet övertag för Karlslund rent spelmässigt. Mjölby försöker men kommer inte till några riktiga farliga avslut.

Efter en halvtimme ska den glödhete Lundberg få ett nytt läge. Han får bollen centralt strax utanför straffområdet, och med en inställning som att ingenting är omöjligt så drämmer han till bollen stenhårt stolpe in och 3-0 är ett faktum! Lundbergs tredje i matchen, hattrick, och fjärde för säsongen!

3-0 står sig till halvtidsvilan och Karlslund ska vara riktigt nöjda med sin första halvlek. Enda smolket i glädjebägaren är förstås Lipovacs skada. Förhoppningsvis är det inget allvarligt.

Matchklockan hinner bara ticka upp till minut 50 innan det ringer igen. En fantastisk brytning på mittplan av Dennis Koss, som avancerar och spelar fram till Linus Lamu som tar med sig bollen med en försvarare emot sig. När man tror att chansen är förbi, att vinkeln är för svår, då skjuter Lamu med vänsterfoten in i bortre och ändrar resultattavlan till 4-0! En mycket fin prestation av Lamu, som gör sitt tredje mål för säsongen, men en minst lika fin prestation av evighetsmaskinen Koss på mittfältet.

Mjölby reducerar till 4-1 i den 68:e minuten efter ett skott som styrs, men närmare än så kommer inte östgöttarna.

I den 85:e minuten byts den 16-årige anfallaren Malïk Mokédé in och får därmed göra debut i Division 2. Kul för Mokédé och kul för föreningen att ytterligare en av föreningens talanger har fått debutera i seriespel på seniornivå!

Matchen slutar 4-1 till Karlslund och samtliga spelare gör en fantastiskt solid insats. Lundberg ska givetvis hyllas lite extra efter sina tre mål.

Nu väntar något så ovanligt som sex dagars vila från match. Efter tre veckor med onsdagsmatcher för herrarna, utöver helgmatcherna, får nu alla en välförtjänt och normal matchvila. Nästa match spelas nämligen lördag 3 juli kl. 16:00 borta mot Trosa-Vagnhärad SK.

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen